Trofee Maarten Wynants
In 2021 moesten we het nog doen met een "light-versie" van de Trofee Maarten Wynants, dit jaar gaan we opnieuw voluit voor twee dagen koers! Twee dagen koers in combinatie met een jubileumeditie - we zijn ondertussen toe aan editie 15 - betekent dubbel feest in 2022! Ontdek snel het volledige programma.

Op zaterdag 7 mei rijden de Nieuwelingen U17 ons parcours warm. Als het asfalt opgewarmd is, komen de Juniores U19 de wacht aflossen. Aansluitend vechten de Gentlemen een bitsige strijd uit voor de bloemen. Als sportieve afsluiter van dag 1 leggen we tot slot ook dit jaar een wedstrijd in exclusief voor Inwoners van Houthalen-Helchteren. De winnaar gaat naar huis met de titel "Kampioen van Houthalen-Helchteren". En last but not least, omdat we natuurlijk allemaal van een feestje houden, sluiten we de dag af met een party in de feesttent in de Helzoldstraat in Helchteren.

Zondag bijten de Elite Dames de spits af, sinds dit jaar geen UCI koers meer, maar daarom zeker niet minder interessant. Sinds 2022 maakt de Trofee Maarten Wynants deel uit van de Women Cycling Series. Het voordeel van deze ranking is dat we terug meer dames uit eigen land en Nederland kunnen ontvangen. Hiermee gaan we terug naar de reden waarom we 8 jaar geleden een dameswedstrijd inlegden: meisjes en dames van eigen bodem in hun eigen streek te laten rijden. De Elite Heren denderen als laatsten over ons parcours.

Kort samengevat: We nodigen jullie graag uit op ons jaarlijks wielerfeest op en rond ons parcours. Kom zeker nu het weer mag de sfeer opsnuiven en ontdek samen met ons wie er met de felbevochte prijzen gaat lopen.

Update: Omwille van wegenwerken in Houthalen-Helchteren hebben we in overleg met het gemeentebestuur besloten om het parcours op zondag 8 mei een klein stukje te verleggen. Daar waar we normaal vanop de Grote Baan de Lakerweg oprijden is de weg naar alle waarschijnlijkheid op zondag 8 mei nog niet klaar. Vandaar dat we een zijstraat eerder (aan de Molenweg) al van de Grote Baan afslaan. De parcours op de pagina's voor de Elite Dames en Elite Heren zijn inmiddels aangepast. Het plannetje in de zopas verdeelde magazines is dus niet meer correct. De bewoners van de straten waar we voor het eerst zullen doorrijden worden volgende week op de hoogte gebracht. Tip: volg steeds de rijrichting van de wedstrijd als de volgwagen met groene vlag voorbij is. Op deze manier worden gevaarlijke situaties gemeden.

Sportieve groeten!
Het Trofee Maarten Wynants Team

ps: Vergeet niet onze facebookpagina te volgen voor een update van het laatste nieuws!